جزئیات وبلاگ

کنترل چاقی با کنترل ریزه خواری

کنترل چاقی با کنترل ریزه خواری

کنترل چاقی با کنترل ریزه خواری

نویسنده : دکتر فرهاد کیانی امین متخصص جراحی عمومی | جراحی چاقی | بای پس | جراحی اسلیو

چه عواملی باعث ریزه خواری می شوند؟

ریزه خواری یکی از علل افزایش وزن میباشد
عوامل مختلفی باعث ریزه خواری می‌شوند که برخی از این عوامل را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

۱. بی نظمی در مصرف وعده های غذایی اصلی
یکی از مهم‌ترین دلایل ریزه‌خواری، بی‌نظمی در مصرف وعده‌های غذایی اصلی است. به طور کلی، سه وعده غذایی اصلی یعنی صبحانه، ناهار و شام وجود دارد که باید در هر ۲۴ ساعت مصرف شود. متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل مشغله‌های زندگی یا عادات غذایی نامناسب، توجهی به وعده‌های غذایی اصلی و زمان مصرف مواد غذایی ندارند. بین وعده‌های غذایی اصلی، باید فاصله زمانی مشخصی وجود داشته باشد. به عنوان مثال فردی که ساعت ۱۱ صبح صبحانه می‌خورد، نمی‌تواند در ساعت ۱ بعد از ظهر ناهار میل کند.
زیرا در این حالت، معده کمی پر است. بهتر است حداقل ۳ الی ۴ ساعت بین وعده‌های غذایی اصلی فاصله بیندازید. در این حالت احساس گرسنگی، شما را مجبور می‌کند تا صرفاً وعده‌های غذایی اصلی را مصرف کنید و به سراغ ریزه‌خواری نروید. علاوه بر این، بین مصرف میان وعده و وعده غذایی اصلی نیز باید فاصله زمانی مشخصی وجود داشته باشد. افرادی که به ریزه‌خواری عادت دارند، باید تنظیم بازه زمانی مصرف وعده‌های غذایی اصلی را در اولویت قرار دهند.

۲.بی خوابی و کمبود خواب 
یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل ریزه خواری، عدم خواب کافی یا کمبود خواب است. بی‌خوابی و کم خوابی، به صورت غیر مستقیم بر متابولیسم و سوخت و ساز بدن شما تاثیرگذار است. به طور کلی ۸ ساعت خواب کافی در هر ۲۴ ساعت، به شما کمک می‌کند تا انرژی و انگیزه لازم برای انجام کارهای روزمره را داشته باشید. زمانی که خواب هستید، بدن خود را بازیابی می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد، بی‌خوابی میزان ترشح هورمون اشتها را افزایش می‌دهد.
بنابراین طی روز، احساس گرسنگی شدیدی خواهید داشت. افرادی که از کمبود خواب شدید رنج می‌برند؛ سعی می‌کنند با ریزه‌خواری یا پرخوری، گرسنگی شدید خود را برطرف کنند. این دسته از افراد، حتی در نیمه شب احساس گرسنگی می‌کنند و به سراغ خوراکی‌های نامناسب و تنقلات چاق کننده می‌روند. بنابراین سبک زندگی، تاثیر بسیار زیادی بر ریزه‌خواری و عادات غذایی دارد. در نتیجه، باید ابتدا ساعت خواب خود را تنظیم کنید.

۳.بی حوصلگی 
یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل ریزه‌خواری، بی‌حوصلگی یا بیکاری است. زمانی که برنامه‌ای برای انجام فعالیت‌های روزمره نداشته باشید، احساس بی‌حوصلگی می‌کنید یا به صورت مداوم بیکار هستید. در این حالت تنها راه برای سرگرم شدن، خوردن تنقلات و میان وعده‌های نامناسب است. بسیاری از افراد، هر چند ساعت یکبار انواع شیرینی یا تنقلات شور مصرف می‌کنند که آسیب بسیار زیادی به سلامت بدن وارد می‌کند.
این مسئله، به مرور زمان به یک عادت تبدیل می‌شود. به گونه‌ای که برای سپری کردن اوقات فراغت، به سمت خوراکی‌ها و مواد غذایی ناسالم می‌‌روید. برای رفع این مشکل پیشنهاد می‌کنیم هر شب قبل از خواب، برای انجام فعالیت‌های روز بعد برنامه‌ریزی کنید. به این ترتیب، در تمام طول روز سرگرم خواهید شد و فرصتی برای ریزه‌خواری نخواهید داشت.

۴.کم خونی و کمبود ویتامین در بدن
از دیگر دلایل ریزه‌خواری، کم خونی و کمبود ویتامین در بدن است. این دو عامل، به صورت مستقیم بر احساس گرسنگی و خستگی تاثیرگذار هستند. کم خونی، باعث ایجاد احساس ضعف و بی‌حالی می‌شود؛ در نتیجه، شخص تمایلی برای انجام کارهای روزمره نخواهد داشت. کمبود ویتامین‌ها نیز بر متابولیسم بدن تاثیر می‌گذارند و احساس گرسنگی را تشدید می‌کنند.
حتماً با افرادی ملاقات داشته‌اید که عادت دارند هنگام انجام کارهای روزمره، خوراکی مصرف کنند. این یک عادت بسیار نامناسب است و به مرور زمان وزن شما را افزایش می‌دهد. برای ترک این عادت، می‌توانید خوراکی‌ها و تنقلات نامناسب را با خوراکی‌ها و میوه‌های سالم مثل آجیل، خشکبار و انواع دانه‌ها جایگزین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *